Termostati - enostavna regulacija toplote

Grelni sitemi potrebujejo regulacijo, to pomeni da krmilni sistem-termostat vklaplja in izklaplja grelne enote po naših željah. Z ustrezno regulacijo povečamo bivalno ugodje in prihranimo na porabi energije in s tem znižamo stroške ogrevanja. V naši ponudbi je izbor termostatov, ki zadovolji večini potreb  po regulaciji ogrevanja. Termostate po načinu delovanja ločimo med analogne in digitalne; po načinu povezave med termostatom in grelnikom na žične in brezžične; glede na možnost nastavitve temperaturnega režima pa na tiste, ki jih lahko tedensko programiramo ali dnevno nastavitavimo temperaturo. Posebna skupina termostatov so tisti, ki delujejo neposredno v vtičnici in ne potrebujejo nobenih posegov pri montaži.
Spodaj so kratke predstavitve posameznih termostatov.

Izberite skupino termostatov:

Brezžični termostati
Žični termostati
Analogni termostati
Termostati vtičnica
GSM termostati
Wi-Fi termostati

 

Brezžični termostati

 

Brezžična rešitev za več grelnih enot

BPT710 je brezžični termostat (oddajnik), ki glede na zahtevano sobno temperaturo brezžično upravlja od 1 do 9 sprejemikov-rele stikal. Poljubno lahko kombiniramo med tremi tipi sprejemnikov.

 

      oddajnik                                      sprejemniki
 
bpt710-termostat_digitalni        bpt001-termostat_vgradni bpt002-termostat_sprejemnik bpt003-termostat_vticnica   

 

povezava_bpt710

bpt710-termostat_digitalni

bpt001-termostat_vgradni

 

Termostat BPT710 brezžični termostat

Sprejemnik BPT001 - podometni sprejemnik

 

 

 

primer_vezave_bpt001

Zaradi majhnih dimenzij (45,5x49,5x26,0 mm) je primeren za vgradnjo v razdelilno dozo, torej podometno montažo.

 

 

 

 

Primeren za vgradnjo na steno/strop ali na pokrov razdelilne doze, torej za nadometno montažo.

 

 

 

 

 

Termostat BPT710 brezžični termostat

Sprejemnik BPT002 -nadometni sprejemnik

 

 

 

 

bpt710-termostat_digitalni

bpt710-termostat_digitalni

 

Termostat BPT710 brezžični termostat

Sprejemnik BPT003 - vtičnica sprejemnik

 

 

 

Uporablja se direktno v vtičnici. Ne potrebuje montaže.

 

 

 

 

bpt102-termostat_sprejemnik_digitalni

 

BPT102 Brezžični digitalni komplet

 

Brezžični sobni termostat sestavljata dve enoti:
BPT102 oddajnik z možnostjo tedenskega programiranja temperaturnega režima in BPT102 sprejemnik - rele stikalo, ki vklaplja grelno enoto. Obe enoti sta brezžično povezani. Sprejemnik ima s samokodirni sistemo in E-PROM spominsko enoto, ki hrani kodo tudi v primeru izpada električne energije. Največja prednost brezžičnega termostata BPT102 je enostavno programiranje do 4 temperaturne spremembe na dan. Brezžični sistem omogoča enostavno in hitro montažo, predvsem pa ne potrebuje ožičenja med grelno enoto in termostatom.

BPT012 Brezžični analogni komplet

 

Brezžični sobni termostat je iz dveh enot: BPT010 oddajnik z analognim gumbom za nastavljanje temperature in BPT012 sprejemnik - rele stikalo, ki vklaplja grelno enoto. Obe enoti sta brezžično povezani. Sprejemnik ima s samokodirni sistemo in E-PROM spominsko enoto, ki hrani kodo tudi v primeru izpada električne energije. Največja prednost brezžičnega termostata BPT010/BPT012 je enostavno spreminjanje nastavljene temperature z vrtenjem gumba. Brezžični sistem omogoča enostavno in hitro montažo, predvsem pa ne potrebuje ožičenja med grelno enoto in termostatom.

 

 

 

 

Žični termostati

  
Analogen

 
PT01 je enostaven, analogni sobni termostat, za ročno upravljanje grelnih naprav.

Enostaven

 

PT10 je digitalni žični sobni termostat, ki se uporablja za regulacijo temperature v prostoru. Namenjen je avtomatski regulaciji grelnih sistemov do priključne moči 1100W (5A). Možno je programiranje do štirih časovnih intervalov in dveh temperatur (dnevna in nočna temperatura) dnevno.  Pri programiranju lahko vedno izbiramo med dvema temperaturama:dnevno in nočno, ki ju prej nastavimo, kot parameter.

Pameten

 

Digitalni žični termostat PT14-P z velikim osvetljenim zaslonom omogoča do 6 sprememb temperature na dan. Omogoča enostavno programiranje za vsak dan v tednu posebej.

pt14-p-termostat_digitalni

pt22-termostat_digitalni

Napreden

 

PT22 je digitalni sobni žični termostat z osvetljenim zaslonom. Prednost je hitra sprememba na željeno temperaturo s preprostim vrtenjem gumba in zmožnost, da določimo tedenski program s 6 spremembami temperatur dnevno.

Vtičnica termostati

TS5 Termostat vtičnica

 

TS5 je digitalni termostat, ki se uporablja direktno v vtičnici. Namenjen je regulaciji temperature prostorov, ogrevanih z električnimi  ventilatorski grelci - kaloriferji, oljnimi električnimi radiatorji, infra pečicami, IR paneli ipd.  Grelna enota mora imeti standardni vtikač 230V in moč ne sme presegati  3500W. Ne omogoča programiranja, ampak izjemno preprosto nastavimo željeno  temperaturo, ki jo termostat vzdržuje dokler ga ne izklopimo s pritiskom na gumb OFF ali pa je s pritiskom na ON grelec stalno vklopljen.

 

 

  

ts10_de-termostat_vticnica

TS10 Termostat vtičnica

 

TS10 je digitalni termostat, ki se uporablja direktno v vtičnici. Namenjen je avtomatski regulaciji električnih grelnih sistemov kot so električni ventilatorski grelci - kaloriferji, oljni električni radiatorji, infra pečice, infrardeči paneli ipd. Možno je programiranje do štirih časovnih intervalov in dveh temperatur (dnevna in nočna temperatura) dnevno.  Pri programiranju lahko vedno izbiramo med dvema temperaturama: dnevno (simbol sonček) in nočno (simbol luna),  ki ju prej nastavimo, kot parameter.

 

 

  

TS20 Termostat vtičnica

 

TS20 je digitalni termostat, ki se uporablja direktno v vtičnici. Namenjen je avtomatski regulaciji električnih grelnih sistemov kot so električni ventilatorski grelci - kaloriferji, oljni električni radiatorji, infra pečice, infrardeči paneli ipd. Možno je programiranje do šestih časovnih intervalov in treh temperatur dnevno (dnevna, nočna in P "party" temperatura).  Pri programiranju lahko izbiramo med tremi temperaturami (dnevna, nočna in "party").

 

 

  

GSM vtičnica TS11 GST

 

Za daljinsko upravljanje naprav preko mobilnega telefona. Ima priključek za temperaturni senzor ali brezpotencialni kontakt (oba priložena). Ta analogni vhod še razširi uporabnost za kontrolo temperature in alarmnih sistemov. Ima vgrajen mikrofon za prisluškovanje v prostoru. Tovarniške nastavitve vtičnice je možno ponastaviti s priloženo PC aplikacijo (priložena) preko mini USB kabla (priložen). Lahko hrani do 8 GSM številk za komunikacijo preko SMS sporočil ali klica. Za delovanje potrebuje aktivirano SIM kartico (ni priložena) in ustrezen GSM signal.

 

 

  

GSM termostati

GSM termostat PT32 GST

 

PT32 GST je napredni sobni termostat z vgrajenim GSM modulom. Omogoča daljinsko upravljanje ogrevanja in hlajenja  preko GSM mobilnega telefona (aplikacija brezplačna). Odlikuje ga velik ekran in inteligentna PID regulacija temperature. Princip napredne regulacije temelji na stalni primerjavi med nastavljeno in dejansko temperaturo v prostoru in samodejno optimiranje vklopa in izklopa grelne ali hladilne naprave. Rezultat PID regulacije  je minimalno nihanje temperature.

 

 

  

Wi-Fi termostati

WiFi SOBNI TERMOSTAT PT32 WiFi

 

PT32 WiFi je napredni sobni termostat z vgrajenim WiFi modulom. Omogoča daljinsko upravljanje ogrevanja in hlajenja preko mobilne aplikacije (napredna aplikacija za pametne telefone je na voljo brezplačno). Med drugim ga odlikuje velik-pregleden ekran in izbiranje različnih tipov regulacije od načina s histerezo (od 0,1 do 6 °C) pa do inteligentne PID regulacije temperature. Princip napredne PID regulacije temelji na stalni primerjavi med nastavljeno in dejansko temperaturo v prostoru in samodejno optimiranje vklopa in izklopa grelne ali hladilne naprave. Rezultat PID regulacije je minimalno nihanje temperature.